BURSA EROPA MUDUN PDB INGGRIS SING KUAT, ORA MAMPU NDORONG SENTIMEN



Bursa saham eropa mudun pas tanggal 13/07/2022 mbengi.

investor kudu waspada ngenteni laporan tingkat inflasi Amerika serikat sing  bisa memimpin kebijakan federal reserve kanggo masa depan.

jam 15:00 wib dax Jerman mudun 1,2% luih rendah, cac 40 perancis mudun 0,9% terus ftse 100 inggris mudun 0,9%

investor wes mulai kuuatir minggu ikilagi disetel kanggo ndeleng release saka indeks rega konsumen amerika serikat kanggo juni mengko

angka kasebut samesthine bakal nuduhake tingkat inflasi taunan, kalebu pangan lan energi, munggah ing ndhuwur 8.6% ing Mei nganti 8.8%, tingkat paling dhuwur ing 40 taun.

Tambah kasebut bisa nggawe uwong yakin bank sentral AS kudu nerusake kenaikan tarif sing agresif, ing ndhuwur kenaikan titik basis 75 ing rapat pungkasan, sanajan iki nyebabake risiko nyurung ekonomi AS, pendorong utama pertumbuhan global, menyang resesi.

ing warta perusahaan, saham JD wetherspoon (LON:JDW) ambruk 5.2% sawise perusahaan pub Inggris ujar manawa bakal nglaporake kerugian setaun luwih gedhe tinimbang sing dikarepake, nyatakake mundhake biaya tenaga kerja sing ngimbangi tren pemulihan penjualan. nganti tingkat sing cedhak. pra-pandemi.

saham credit suisse (SIX: CSGN) ambruk 2,6% sawise bank Swiss nundha penawaran umum awal dana real estate 1a Immo PK, amarga kerusuhan pasar saiki.

saham SAS (ST: SAS) mundhak luwih saka 13% sawise maskapai Skandinavia lan serikat pekerja sing makili pilot sing nyerang bakal nerusake rembugan ing dina Rebo kanggo mungkasi perselisihan sing diwiwiti tanggal 4 Juli wingi.

rega minyak munggah ing dina Rebo, mbalekake sawetara kerugian sesi sadurunge. Pedagang tetep ngati-ati ngenteni data inflasi AS sing bisa nyebabake kenaikan suku bunga AS, lan bisa nyuda aktivitas global.

stok minyak mentah AS mundhak udakara udakara 4.8 yuta tong kanggo minggu pungkasan 8 Juli, miturut data Selasa saka badan industri American Petroleum Institute, nambah keprihatinan babagan panjaluk minyak sing mandheg.

ing 3:00 pm EDT, berjangka minyak mentah AS munggah 0.8% ing $ 96.58 saben tong, nalika kontrak Brent didagang 0.7% luwih dhuwur ing $ 100.22. Kontrak loro kasebut mudhun luwih saka 7% ing dina Selasa, mudhun ing level $ 100 saben tong minyak kanggo pisanan wiwit April.

Kajaba iku, emas berjangka munggah 0.1% ing $ 1,725.45 / oz, nalika EUR / USD mudhun 0.1% ing 1.0027.

© SANG PERINTIS MUDA. All rights reserved. Distributed by ASThemesWorld