Bursa Eropa Turun, Saham Ericsson Anjlok Imbas Biaya 5G Gerus Margin Profit


Bursa saham Eropa mudhun ing Kamis (14/07) sore, nerbitake penurunan sesi sadurunge laporan inflasi AS anyar nambah kesempatan kanggo entuk moneter luwih lanjut, lan iki bisa nambah pertumbuhan ekonomi global. Pukul 14.50 WIB, DAX Jerman turun 0,2%, CAC 40 Prancis melemah 0,5%, lan FTSE 100 Inggris turun 0,3%. Indeks utama Eropa berakhir melemah ing dina sawise inflasi konsumen ing AS melonjak nganti tingkat paling dhuwur anyar empat dekade nganti 9,1% ing wulan Juni, nambah tekane maneh kanggo Federal Reserve kanggo nambah suku bunga maneh. Bank sentral AS menaikkan suku bunga acuan sebesar 75 basis pada bulan Juni, kenaikan suku bunga terbesar sejak 1994, dan angka ini kemungkinan berarti kenaikan lain dengan jumlah yang sama besar pada bulan ini, berpotensi menekan ekonomi AS, mendorong pertumbuhan global utama, ke dalam resesi. Kajaba iku, iki nyebabake dilema kanggo Bank Sentral Eropa (ECB) amarga euro nyedhaki titik paritas marang dolar nalika ngadhepi kebijakan moneter AS. Mata uang sing lemah berisiko dorong inflasi sing wis mencapai rekor tinggi, utawa ECB bisa nanggapi karo versine dhewe saka kenaikan suku bunga sing ningkatake tekanan bagi ekonomi sing wis terpukul kanthi biaya energi sing dhuwur. Ing warta perusahaan, saham Ericsson (ST:ERICa) anjlok luwih saka 10% sawise produsen peralatan jaringan telekomunikasi Swedia wis ngumumake kenaikan drastis biaya miwiti jaringan telekomunikasi 5G sing ngasilake margin keuntungan ing kuartal II. Masih ing sektor telekomunikasi, saham Deutsche Telekom (ETR:DTEGn) anjlok 2% sawise ngumumake. Saham Experian (LON:EXPN) mundhak 1,7%. Perusahaan pelaporan kredit kasebut nyatakake total pendapatan kuartal I sing luwih gedhe, diuntungake dening permintaan sing kuat utamane ing Amerika Utara. Saham Aker Solutions (OL:AKSOA) entuk 8,4% sawise perusahaan jasa minyak Norwegia nambah prospek pendapatan 2022 nalika ndeleng peningkatan aktivitas saka perusahaan minyak lan gas, sementara saham Kone (HE:KNEBV) turun 0,3% kanggo produsen elevator Finlandia iki ngasilake prospek penjualan lan labanya kanggo taun iki. Banjur ing sesi iki, pendapatan kuartalan saka bank-bank gedhe AS JPMorgan Chase (NYSE:JPM) lan Morgan Stanley (NYSE:MS) bakal dadi acara puncak ing sesi AS. Harga minyak jatuh kembali pada Kamis petang. Rilis angka inflasi sing dhuwur lan data pemerintah AS nuduhake
cadangan bahan bakar mingguan terbesar sejak Januari membebani sentimen. Data pasokan minyak mentah AS dina Rabu saka Badan Informasi Energi AS nuduhake peningkatan sebesar 3,254 juta barel kanggo pungkasan 8 Juli, didukung dening pelepasan luwih saka cadangan strategi minyak. Harga minyak wis mudhun ing rong minggu pungkasan ing tengah kekhawatiran resesi, mudhun $100 saben barel ing Selasa kanggo pisanan kaping wiwit wulan April. Pukul 14.50 WIB, harga minyak mentah berjangka AS jatuh 0,8% dadi $95,52 per barel, dene kontrak Brent turun 0,6% dadi $99,00 per barel. Kajaba iku, rega emas regane mudhun 1,1% ing $1,716,70/oz, sementara EUR/USD mundhak 0,2% ing 1,0041.
© SANG PERINTIS MUDA. All rights reserved. Distributed by ASThemesWorld