Rega Emas Turun, Inflasi Dhuwur Potensi Mundhak Suku Bunga


Rega emas ambruk Kamis (14/07) ing Asia, kanthi pangarep-arep yen Federal Reserve AS bisa ngunggahake suku bunga luwih agresif ing wulan iki kanggo nglawan inflasi sing dhuwur. Emas berjangka mudhun 0.41% ing $ 1,728.35 / oz dening 11:16 am EDT. Dolar AS, sing biasane nglawan emas, mundhak ing dina Kamis esuk. Ngasilake ing US 10-taun Treasury uga wungu, ngurangi dikarepake kanggo non-ngasilke emas. Data sing dirilis sewengi nuduhake indeks rega konsumen AS mlumpat 9.1% ing wulan Juni, tingkat paling dhuwur sajrone patang dekade. "Rilis CPI ngasilake volatilitas nanging ora arah," ujare Ilya Spivak, ahli strategi mata uang ing DailyFX. Pangarepan saya tambah akeh yen Fed bisa ngirim kenaikan tarif siji persentasi ing wulan iki. Presiden Fed Bank of Atlanta Raphael Bostic ujar "kabeh ana ing game" kanggo nglawan tekanan rega. "Iku ora konyol kanggo ngomong 75 basis TCTerms dovish, nanging ana risiko kene sing Fed nindakake soko obyektif amba, kaya 75bps, nanging emas rally amarga iku ora 100bps," ngandika Spivak, nambah support emas saiki watara $1,715- $1,717 . Ing logam mulia liyane, perak mudhun 0,67%. Platinum mudhun 0,26%, dene paladium mudhun 0,25%.
© SANG PERINTIS MUDA. All rights reserved. Distributed by ASThemesWorld